Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE
GurmanTV
Medoks Spot

Druhy sushi: Sushi maki

Druhy sushi: Sushi maki

14. 06. 2017 - Maki sushi jsou zřejmě nejoblíbenějším druhem sushi rolek.

Rozhodně se s nimi můžete setkat nejčastěji. Podíváme se, jak si je s úspěchem připravit doma a jaké náplně do nich použít.



INGREDIENCE:

Losos 1 balíček
Steak z tuňáka 1 balíček
Kreveta 4 ks
Avokádo 1 ks
Předpřipravené rýže na sushi 500 g
Řasa nori 1 balíček
Nakládaný zázvor (nebo doma připravený) 1 balíček
Syrová zelenina proužky (různé druhy) 100 g
Bambusová podložka Makisu 1 ks

1. Do sushi patří nejrůznější náplně (syrové): tuňák, losos, krevety, avokádo, zelenina. Potřebné množství rýže: na hosomaki (asi 2 cm široké rolky) se používá asi 80 g šarí (sushi rýže), na uramaki (obrácené rolky) asi 100 g, na futomaki (silné rolády) asi 220 g.

2. Hotovou rýži (uvařenou s smíchanou se sushi octem) balíme do řasy Nori pomocí bambusové rohožky – Makisu.

3. Do hosomaki se většinou používá jeden, případně dva druhy náplně, jen výjimečně tři a více. V uramaki je obsah bohatší, asi tak tři i více náplní plus ještě něco na „obalení“. Futomaki má obsah nejbohatší – pět náplní a více, ovšem není to zavazující pravidlo. Do hosomaki používáme především ryby, někdy i zeleninu. Nejznámější jsou rolky Tekkamaki s tuňákem a Sakemaki s lososem.

4. Servírujeme nejlépe na hranatý talíř společně s Wasabi, nakládaným zázvorem a sójovou omáčkou.


Zdroj: www.milujusushi.cz
Foto: Pixabay

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2017, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz